Klantenservice & klachten

 

Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over de dienstverlening zoals u die ervaren heeft. Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht aan de afdeling klantcontact door te geven. Dit kan per e-mail, regulier post en/of telefonisch. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Onze gegevens: 

Zoizo Underwear
Wibautlaan 1
1181XV Amstelveen


Telefoon : 06-41227530
E-mail : info@zoizo-underwear.com

Bank : ABNAMRO t.a.v. Basics4kidz.com
IBAN: NL13ABNA0627037038
SWIFT/BIC: ABNANL2A
KvK nr: 51629364


Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging.

Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar (naam webshop) bij is  aangesloten.  Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

Wil je weten wanneer je je bestelling kan verwachten, heb je ondanks alle gegeven informatie vragen, is een factuur niet helemaal duidelijk of wil je graag iets kwijt over onze producten bijvoorbeeld, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 09.00h tot en met 17.00h op nummer 06-41227530
Je kan ook een mail sturen naar : info@zoizo-underwear.com We reageren echt heel snel!